The Great Queen Seondeok (Secretele de la palat)

VA ASTEPTAM (EU SI LUCY) PE NOUL NOSTRU SITE:

http://steptokorea.webs.com

Inca de la primul episod am privit cu scepticism acest serial si continuam sa-l urmaresc din inertie. Faceam mereu comparatii cu Yi San si cred ca este logic cine iesea invingator. Insa incet ,incet a inceput sa ma prinda pe nesimtite in mrejele lui creeand suspans si facandu-ma sa indragesc anumite personaje cum ar fi Deok Man. Insa tot nu ma cuprinsese pe de-a intregul pana nu m-am documentat  pentru a scrie despre el. Am citi doar atat cat sa stiu anumite lucruri si sa nu stric tot suspansul :). Se pare ca acesta frumoasa drama coreeana  ne pregateste si o extraordinara poveste de dragoste, dar pe cat de frumoasa pe atat de trista  (Intre Deok Man si Yu Sin).  In viziunea mea cei doi se potrivesc foarte bine si chiar incepusem sa-mi doresc sa se infiripe ceva intre ei. Majoritatea personajelor sunt placute (uneori chiar si cele negative trezindu-ti interesul). Avand in vedere ca este abia al 18- lea episod luni nu pot si nu vreau sa aflu mai mult :D. Acum sa punem si caracterizarile personajelor:

Printesa Deok Man / Regina Seondeok  (Lee Yo-won)

„Destinul meu este sa fiu regina” . Seondeok a fost cea de-a 27-a regina a regatului Shilla in perioada 632-647 si a fost prima femeie monarh din istoria Coreei. A fost cea de-a doua fiica geamana a regelui Jinpyeong cu Maya. In traditia de atunci se spunea ca daca regele va avea doua fiice gemene el nu va mai putea avea mostenitori. De asemenea regina era inlocuita si una dintre fete trebuia omorata. Insa Deok Man este luata de servitoarea Sohwa care o duce intr-un tinut foarte indepartat de Gyerim undeva in desert. Ea trece printr-o serie de intamplari tragice atunci cand il intalneste pe Chil-Suk (unul dintre arcasii credinciosi a lui Mi-shil) una dintre acestea fiind pierderea mamei ei vitrege Sowha. Hotaraste sa se reintoarca in Gyerim sa il caute pe Mun-no crezand ca acesta ii va spune cine este cu adevarat. Acolo devine nangdo deoarece se dechizase in baiat. La varsta de 15 ani afla ca este una dintre printesele Sillei. Dupa moartea surorii sale, pentru ca regele nu a avut nici un fiu, i-a incredintat lui Seondeok scaunul de domnie, aceasta fiind o practica acceptata in acea perioada, unde femeile apartinand clasei nobililor aveau o putere de influenta mare. Dar acest lucru nu ar fi fost posibil daca Deok-man nu ar fi dat dovada de o inteligenta iesita din comun. Se spune ca un intelept ii trimisese tatalui sau un tablou in care era pictata o floare si ii spusese regelui Jinpyeong ca daca printesa Deok-man va realiza ce este anormal la acea floare ea va fi vrednica sa fie regina. Dupa cateva clipe in care a privit tabloul Deok Man a raspuns ca floarea nu are miros, deoarece daca ar fi avut, pictorul ar fi trebuit sa adauge si cateva albine si cativa fluturi imprejurul ei. Raspunsul a fost corect. De asemenea ea se indragosteste nespus de hwarangul Yu-Sin insa dragostea lor va deveni una imposibila.

Mi -Shil (Koh Hyun-jung)

De o rautate si un egoism extraordinar, aproape diabolica, ea da dovada de o frumusete iesita din comun si de o inteligenta uluitoare. Prin toate aceste caracteristici ea  reuseste sa subjuge numerosi oameni importani ai curtii, cresacandu-si puterea in asemenea mod incat ar fi putut rivaliza cu regele insusi. Cea mai mare dorinta a ei era sa conduca Silla ca regina. Conform Istoriei Hwarang (Hwarang Segi) care a fost scrisa la sfarsitul dinastiei Shilla, Mi Shil a fost un personaj puternic, care si-a mentinut influenta prin relatiile amoroase pe care le-a avut cu regii din Shilla si reprezentanti ai elitei Hwarang. Dusmanul de baza al reginei Seondeok care pana la urma aceasta il invinge. De asemenea  Mi-shil este cunoscuta pentru cei 7 soti ai sai:

1. Sejong , gradul 6 Pungwolju (Hwarang)
2. Sadaham, gradul 5 Pungwolju (Hwarang)
3. Seolwon, gradul 7 Pungwolju (Hwarang)
4. Regele Jinheung, al 24 rege Shilla
5. Printul mostenitor Dongryun, fiul regelui Jinheung (de care era indragostita)
6. Regele Jinji, al 25-lea rege Shilla
7. Regele Jinpyeong, al 26 lea rege Shilla. Mi-Shil a trait aproximativ 60 de ani , intre 540-600.

Kim Yusin (Uhm Tae-woong)

Cel mai mare general din istoria  Sillei cu un chip extraordinar si tehnici de lupta incredibile. Avand o viziune mareata de a uni cele trei regate sub puterea Sillei el se aliaza cu printeza Deok Man care isi pune toata increderea in el, in acelasi timp iubindu-l. Insa ei nu au putut fi impreuna din cauza unui joc al sortii.

Hwarang = luptator al Sillei care se implica si in muzica si arta

Printesa Cheonmyeong (Park Ye-jin)

Sora geamana a printesei Deok-man. Ea a fost aleasa dintre cele doua surori sa traiasca la palat. A crescut avand tot ce si-a putut dori. Cu toate ca Mi-shil a incercat sa o faca sa traiasca o viata tacuta in palat, printesa i se impotriveste detinand carisma si inteligenta.La fel ca Deok-man si ea are incredere netarmurita in Yu Sin si de asemeanea il iubeste in secret. La un moment dat ea si sora ei geamana se reintalnesc. . Incercand sa o aduca pe Deok Man din nou in statul de printesa Cheonmyeong este asasinata de Mi-shil. La secventa mortii ei vom varsa din nou cateva lacrimi deoarece am inteles ca te atinge direct la inima dialogul dinre ea si Yu Sin caruia ii spune atunci ca ea l-a iubit in mod inconstient toti acei ani si i-ar fi convenit sa se casatoreasca fie si numai din motive politice.

Bidam (Kim Nam-gil)

Fiul lui Mi-Shil cu regele Jinji. Mi-shil l-a abandonat dar a fost luat ca student de Luna Noh (Munno)- cel mai bun capitan hwarang. II seamana mult mamei sale desi poate fi fermecator, inteligent, amuzant. Hotaraste sa o sprijine pe Deok-man in ascensiunea ei devenind unul dintre oamenii ei de incredere. Cand a observat ca Deok-man are mai multa incredere si sentimente speciale pentru Yu-Sin el devine gelos si porneste o revolta impotriva acestuia.

Suna interesant nu-i asa? 😀 Oricum deja l-am trecut pe lista filmelor mele preferate (in fruntea liste este furtuna la palat care niciodata nu va fi egalat din punctul meu de vedere). Altii spun ca este o legenda insa este inspirat din PURA REALITATE statuia generalului Kim Yu Sin datand si astazi. Pe minte cel putin m-a castigat :D.

Acum urmeaza cateva poze:

Yu-Sin si printesa Cheonmyeong la moartea ei.De asemenea se pare ca Al Cheon a iubit-o in sinea lui pe printesa. Deokman era plecata pentru a gasi un leac pentru sora ei si cand s-a intors a aflat ca a murit.

Premiile obtinute de acest serial:

 • 2009 MBC Drama Awards: Grand Prize (Ko Hyun Jung)
 • 2009 MBC Drama Awards: Female Top Excellence Award (Lee Yo Won)
 • 2009 MBC Drama Awards: Male Top Excellence Award (Uhm Tae Woong)
 • 2009 MBC Drama Awards: Male Excellence Award (Kim Nam Gil)
 • 2009 MBC Drama Awards: Male Newcomer Award (Yoo Seung Ho, Lee Seung Hyo)
 • 2009 MBC Drama Awards: Drama of the Year Award
 • 2009 MBC Drama Awards: Best Couple Award (Kim Nam Gil & Lee Yo Won)
 • 2009 MBC Drama Awards: PD Award (Shin Goo)
 • 2009 MBC Drama Awards: Special Child Actor Award (Nam Ji Hyun)
 • 2009 MBC Drama Awards: Golden Acting Award (Ahn Kil Kang, Seo Young Hee)
 • 2009 MBC Drama Awards: Writer of the Year Award (Kim Young Hyun & Park Sang Yun)
 • Sper ca v-a placut si va urez o vizionare placuta in continuare deoarece acest srial chiar merita sa iti pierzi o ora pe zi (putin:D). E genial. V-am pupat :*

  Anunțuri

  59 de gânduri despre „The Great Queen Seondeok (Secretele de la palat)

   • In timp ce cautam pozele pentru a le pune pe blog am dat pente un site care reproducea episoadele prin dialog si poze. Am ajuns la un moment dat (atunci cant am vrut sa iau poza cu printesa in timp ce murea) la un dialog purtat de cei doi in timpul mortii ei. Am sa il pun si aici:

    CM: Lord Yu Sin nu pleca… Lord Yu Sin ma simt….ciudat.
    Mor acum?
    YS: Printesa te rog fii puternica
    CM: Nu, ma simt ciudat….ciudat…Lord Yusin….Mana mea,
    Poti te rog sa ma tii de mana?
    A continuat sa vorbeasca Cheon Myung spunand ca au fost casatoriti in scopuri politice pentur putere insa ei i-a placut mariajul lor pentru ca l-a purtat mult timp in inima pe el. Un timp foarte lunga in care n-a stiut. Acum cu toate ca stie ca il iubeste atat de mult e prea tarziu…
    CM: Este prea tarziu pentru mine… dar nu pentru Deok-
    Man.. Deok Man este un biet copil. Nu si-a trait inca
    adevarata viata
    YS: Printesa te or gnu vorbi. Daca faci asta otrava se
    imprastie si mai repede in corp. (otrava din varful
    sagetii)
    CM: Nu… trebuie sa iti spun totul. Te rog sa fii bun cu
    Deok Man. Femeia Deok Man. Uitati totul despre
    Silla si Misill si plecati departe, traiti ca niste simplii
    oameni.
    CM: Haide… Raspunde-mi…
    YS: Da doamna mea. Voi face asa.
    CM: Dar Chunchu? Ce se va intampla cu el? Toti vor vrea
    sa-l foloseasca….(isi pierde constiinta un timp)
    YS: Deok Man….Vreau sa o vad (respiratia i se opreste si cred ca acum moare)

    De asemenea se pare ca Al Cheon a iubit-o in sinea lui pe printesa. Deokman era plecata pentru a gasi un leac pentru sora ei si cand s-a intors a aflat ca a murit.

  1. foarte ciudat…. am recitit si scrie acelasi lucru (e pe engleza)
   CM: „Sir Yooshin, don’t go…Sir Yooshin, I…feel strange. Am I dying now?”
   YS: „Princess, please be strong.”

   CM: „No, I feel strange….strange…Sir Yooshin….My hand, could you please hold my hand?”*lifted her hand and Yooshin finally TOOK it! My god this man!!

   Cheon Myung continued saying that the marriage between them was all for power. Political, for strategy. But in the end, she liked it because she embraced him in her heart for a long time. For a long time that she didn’t know. Now that she knew everything…it’s too late.

   CM: „It’s too late for me…but not for Deok Man. Deok Man is a poor child. She has never lived her true life.”

   YS: „Princess, please do not speak. I’m concerned that the poison might spread faster.”

   CM: „No…I must tell you everything. Please be good to Deok Man. Deok Man as a woman. As a person, please let her live that way. Forget everything about Shilla and Mishil and go far away, just as common people, live that way. You will do that for me, right?”

   Yooshin stared but gave no answer.

   CM: „…Hurry, answer me…”

   YS: „Yes, my lady. I will do so…”

   Cheon Myung pulled out her comb and gave it to YooShin saying, „Give this to Deok Man, answer me…”

   YS: „Yes, I will do so my lady.”

   CM: „But Chunchu…my son, Chunchu. What’s going to happen? That child is physically weak and so gentle hearted and lacks competence. Now everyone will try to use that child. What am I going to do?” CheonMyung then looked around and up in the cave. In her illusion, it was night time…*bawls* CM is right….Mishil will be the first one….

   CM: „Deok Man, I want to see her…” The scene ended peacefully with Cheon Myung gazing at the flickering flames. And that was it. I liked how the director filmed this particular scene. Beautiful.

  2. Tatal lui YuShin a negociat o casatorie politica cu Cheon Myung foarte avantajoasa pt familia lui. Din aceasta cauza nu i-a ajutat pe DM si YS si a vrut s-a omoare pe YS. Yu Shin a refuzat casatoria pt ca o iubea pe DeokMan si a spus ca nu e omul care sa faca astfel de compromisuri. Printesa fiind pe moarte ii povesteste de casatorie si spune ca desi ar fi fost o casatorie politica , ei i-ar fi fost pe plac , implicit insemna ca il iubea.

  3. Bravo!!! Se vde ca ai muncit. E foarte interesant si am aflat multe lucruri noi. Cred ca incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult. :-*:-*:-*

  4. mersi luciana :* si da! si mie incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult 😀 dar si damo (cronicile frumoasei luptatoare) despre care am aflat ca ne prezinta o poveste destul de (foarte) trista. Poate am sa scriu si despre el 😀 sa vedem cum facem 🙂
   P.S: Daca stie cineva de unde pot downloada soundtrackurile extraordinare din damo va rog sa-mi spuna :*

  5. dupa parerea mea este unul dintre cele mai bune filme nai ales prin faptul ca respecta istoria
   pacat ca Deok-Man nu isi poate trai povestea de dragoste cu Yu-Shin
   mie personal imi place foarte mult de Al-Cheon
   minunat film

  6. @ Iulia
   Este adevarat ca este un serial minunat, chiar te prinde…. Insa lipseste ceva…poate si pentru ca prima data am vizionat furtuna :). Respecta istoria insa nu in totalitate. Yu shin in istorie era de varsta lui ChunChu si tocmai de aceea dragostea lor era nerealizabila (nu pentru ca ar fi creeat conflicte un rege cu originea in Gaya.). Adevarat Alcheon este foarte dragut, insa pe mine personal ma fascineaza personajul lui Bidam (destept, frumos, siret, cu un simt al umorului extrem de dezvoltat, carismatic, ambitios, bun luptator, insa in aceeasi masura sensibil si devotat) care in istorie este prezentat ca fiind un bandit :).
   Oricum in concluzie este un serial excelent care merita urmarit (dovada fiind continuarea celor 12 episoade la cererea fanilor, pentru ca initial serialul avea doar 50 de episoade), avand niste personaje care te atrag prin caracteristicile lor (bune sau rele).

  7. E frumos serialul, dar nu pot spune ca imi place la fe de mult ca „Furtuna la palat”.
   „Furtuna la palat” pot spune ca m-a captivat asa ca l-am mai revazut de vreo 2 ori pe You Toube.

  8. imi place filmul printre toate acesta ma captivat cel mai mult pacat este ca mi shil moare si il maniculeaza pe bi- dam sa o omoare pe daeok-man iar yu-shin moare si la fel si sl -cheon. se termina cam trist. 😦

   • ana_maria: din cate am inteles eu sfarsitul nu e chiar asa cum spui. Bidam nu cred ca este manipulat de Mishil (care oricum a fost unul dintre cele mai interesante personaje ale serialului), sa o omoare pe Deokman ba chiar ea ii spune ca daca o iubese sa nu o imparta cu nimeni. Yu shin nu o sa moara dar alcheon nu stiu. Cel mai trist lucru va fi ca Bidam o sa moara foarte tragic in ftaa lui doekman, care va muri si ea dupa cateva zile. Parerea mea este ca mai bine ar fi lasat sfarsitul original al serialului adica episodul 50.

  9. Iata ca am citit si comentariile de aici.
   Sunt curioasa de ceva mai multe date istorice.Mishil a fost si amanta regelui Jinpehong(tatal lui DM) ,dupa datele din cronica Mishil si DM par sa nu se fi intalnit,DM a fost casatorita sau nu,a avut relatii notabile in cronica….in sfarsit o paralela realitate-scenariu serial

   Daca mai gasesti ceva din toate acestea,le astept aici. 🙂
   Multumesc mult de tot!
   Sfarsit de saptamana minunat!

  10. Diana promit ca am sa caut si am sa scriu un post despre istoria personajelor. De un singur lucru insa sunt sigura: Deokman a fost maritata si nu doar odata. Un alt detaliu este ca niciunde nu este specificat faptul ca cele doua surori au fost gemene….
   Dar am sa ma documentez mai bine si am sa scriu despre asta.

  11. Nici nu-ti inchipui ce mult iti multumesc.Din nenumarate motive nu pot eu sa fac ecest lucru.Nu te presez insa chiar asteptam un post 🙂

  12. Pingback: Sunt TELENOVELIST cu acte in regula – Secretele de la Palat (The Great Queen Seondeok) | Parerile Artistului in Blogosfera

  13. cele trei drame coreene sunt nemaipomenite…dar cel mai mult mia placut secretele de la palat….lam urmarit cu sufletul la gura dar acu este si sfarsitul…si din cate am auzit bidam o sa moara…era personajul meu preferat…etse amuzant dragut si de cate ori omora cate o persoana zambea …..ia fost alaturi lui deok-man dar chun-chun nu ii place de bidam pt ca mishil mama acestuia ia omorat mama tatal si buniku…imi place si de deok-man…este o printesa nemaipomenita si frumoasa…dar cate odata poate sa fie si naiva..insa eu raman la parerea mea…..ii respectpe koreeni pt ca fak niste filme exceptionaleee

  14. mia placut mult acest film dar ma enerveaza toate dramele coreene pentru ca se termina trist la sfarsit.miar fi placut sa framana prentesa deok-man cu Yu-sin

  15. Este un serial care a luat mult premii pe care le-a meritat:D. Costumele sunt grozave iar actori sunt talentati. Totusi, dupa parerea mea, Furtuna la palat este cel mai frumos si sufletesc serial coreean.

  16. mia placut mult acest film dar ma enerveaza toate dramele coreene pentru ca se termina trist la sfarsit.miar fi placut sa ramana prentesa deok-man cu Yu-sin

   Aveti cele mai faine costume si cei mai buni actori.
   E un serial care ma facut sa plang si care dupa parerea mea e cel mai tare!

   cele trei drame coreene sunt nemaipomenite…dar cel mai mult mia placut secretele de la palat….lam urmarit cu sufletul la gura dar acu este si sfarsitul…si din cate am auzit bidam o sa moara…era personajul meu preferat…etse amuzant dragut si de cate ori omora cate o persoana zambea …..ia fost alaturi lui deok-man dar chun-chun nu ii place de bidam pt ca mishil mama acestuia ia omorat mama tatal si buniku…imi place si de deok-man…este o printesa nemaipomenita si frumoasa…dar cate odata poate sa fie si naiva..insa eu raman la parerea mea…..ii respectpe koreeni pt ca fak niste filme exceptionaleee

   Nici nu-ti inchipui ce mult iti multumesc.Din nenumarate motive nu pot eu sa fac ecest lucru.Nu te presez insa chiar asteptam un post

   imi place filmul printre toate acesta ma captivat cel mai mult pacat este ca mi shil moare si il maniculeaza pe bi- dam sa o omoare pe daeok-man iar yu-shin moare si la fel si sl -cheon. se termina cam trist.

   Tatal lui YuShin a negociat o casatorie politica cu Cheon Myung foarte avantajoasa pt familia lui. Din aceasta cauza nu i-a ajutat pe DM si YS si a vrut s-a omoare pe YS. Yu Shin a refuzat casatoria pt ca o iubea pe DeokMan si a spus ca nu e omul care sa faca astfel de compromisuri. Printesa fiind pe moarte ii povesteste de casatorie si spune ca desi ar fi fost o casatorie politica , ei i-ar fi fost pe plac , implicit insemna ca il iubea.

   foarte ciudat…. am recitit si scrie acelasi lucru (e pe engleza)
   CM: “Sir Yooshin, don’t go…Sir Yooshin, I…feel strange. Am I dying now?”
   YS: “Princess, please be strong.”

   CM: “No, I feel strange….strange…Sir Yooshin….My hand, could you please hold my hand?”*lifted her hand and Yooshin finally TOOK it! My god this man!!

   Cheon Myung continued saying that the marriage between them was all for power. Political, for strategy. But in the end, she liked it because she embraced him in her heart for a long time. For a long time that she didn’t know. Now that she knew everything…it’s too late.

   CM: “It’s too late for me…but not for Deok Man. Deok Man is a poor child. She has never lived her true life.”

   YS: “Princess, please do not speak. I’m concerned that the poison might spread faster.”

   CM: “No…I must tell you everything. Please be good to Deok Man. Deok Man as a woman. As a person, please let her live that way. Forget everything about Shilla and Mishil and go far away, just as common people, live that way. You will do that for me, right?”

   Yooshin stared but gave no answer.

   CM: “…Hurry, answer me…”

   YS: “Yes, my lady. I will do so…”

   Cheon Myung pulled out her comb and gave it to YooShin saying, “Give this to Deok Man, answer me…”

   YS: “Yes, I will do so my lady.”

   CM: “But Chunchu…my son, Chunchu. What’s going to happen? That child is physically weak and so gentle hearted and lacks competence. Now everyone will try to use that child. What am I going to do?” CheonMyung then looked around and up in the cave. In her illusion, it was night time…*bawls* CM is right….Mishil will be the first one….

   CM: “Deok Man, I want to see her…” The scene ended peacefully with Cheon Myung gazing at the flickering flames. And that was it. I liked how the director filmed this particular scene. Beautiful.

   ,,Cheonmyeong se casatoreste cu Yu-Sin”unde ai gasit asta?

   va rog frumos sa-mi spuneti si mie unde pot vedea toate seriile de la serialul secrete de la palat.

   Fiul lui Mi-Shil cu regele Jinji. Mi-shil l-a abandonat dar a fost luat ca student de Luna Noh (Munno)- cel mai bun capitan hwarang. II seamana mult mamei sale desi poate fi fermecator, inteligent, amuzant. Hotaraste sa o sprijine pe Deok-man in ascensiunea ei devenind unul dintre oamenii ei de incredere. Cand a observat ca Deok-man are mai multa incredere si sentimente speciale pentru Yu-Sin el devine gelos si porneste o revolta impotriva acestuia.

   asa de sic a fost serialul 62 cand a murit bi-dam!
   in cat mam uitat la serialul ala de vreo9.999999 ori!

   cristi

  17. iupi ## as vrea sa va zic ca azi e ZIUA MEA!m-am nascut pe data de 24.09.1995!
   iar acest dar e minunat!
   sa imi dati o mica mica fregventa din film!
   CARE E PREFERATA MEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  18. IIIIIIIIIIIIIIIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. acum as zice ca mam intors!
   va voi zice ca am un dvd cu secretele de la palat cu toate episodele.Si mie imi place faza cand bi-dam ii spune lui deok-man ca a fost fiul lui mish-il.
   si cand a intervenit chilsuck in lupte a sarit yu-sin si bi-dam!
   stiu ca stiati de asta.
   dar eu plec 1000000 de minute.

  20. pai pana acum am urmarit urmatoarele seriele coreene:
   -giuvaierul palatului
   -furtuna la palat
   -secretele de la palat
   -cronicile frumoasei luptatoare
   -legendele palatului dr hur jun
   -legendele palatului printul jumong
   -legendele palatului concubina regelui
   si dintre toate acestea secretele de la palat este filmul meu preferat,dar sunt anumite persoane care au stiluri diferite de viata si de acee sunt atrase de diferite filme,de diferite actiuni .dar oricum secretele de la palat va ramane filmul meu preferat

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

  Conectare la %s