Invitatie la masă…in stil coreean

VA ASTEPTAM (EU SI LUCY) PE NOUL NOSTRU SITE:

http://steptokorea.webs.com

Dupa cum am mai spus drama „Dae Jang-geum” este una de exceptie Insa pe langa ca este o adevarata bijuterie de serial (prin perfectiunea filmarii scenelor, prin poveste, costume, interpretare) ne dezvaluie si frumusetea bucatariei coreene. Pe mine personal mancarea de acolo ma face pur si simplu sa imi doresc sa am un restaurant coreean prin apropiere, sa dau o fuga si sa comand ceva.

Mancarea este asezata cu atentie, in boluri mici, delicate este foarte variata si pare atat de…sanatoasa. Insa ceea ce atrage imediat este: multitudinea culorilor. Porbabil Coreea insasi este o tara a culorii.

Mancarea traditionala coreeana este formata din 6 feluri:

Bulgogi : Un fel de mancare din carne de vita fripta pe gratar marinata cu o mixtura din: sos de soia, ulei de susan, suc de pere, piper, usturoi, ceapa, vin, sare si zahar. Este de obicei servita impreuna cu salata verde.

Kimchee: Este cea mai cunoscuta mancare din Coreea, si se serveste la fiecare masa. Ce inseamna Kimchee? Legume conservate. Sunt foarte multe feluri de Kimchee. Daca nu ma insel in jur de 200. Se iau pe sezon. Se prepara cu: ghimbir, ceapă de primăvară, sare, oţet, chili, piper, sos de peşte sărat. Astef capata o aroma deosebita numita „Aroma Coreei”.

Beebimbap: Tradus inseamna „orez amestecat” impreuna cu: legume, carne tocată, ouă, şi GoChuJang (care se serveste si separat special pentru a controla mancarea daca este prea condimentata). In fiecasre an de „Revelion” coreeni consuma aceasta mancare.

Kimbap: Este stiut ca si sushi-ul coreean. Il putem gasi oriunde, chiar si pe strazile Coreei. Consta in orez si legume feliate rulate intr-o „piele” de peste si taiate felii de latimea unui deget. Nu contine peste crud si asta il diferentiaza de sushi-ul japonez.

Samgyetang: Mai precis supa de pui cu ginseng. Este serivita in special vara. Este originara din insula Jeju. Ceea ce este ciudat este ca ginsengul se taie bucatele se fierbe si se mananca la fel ca o leguma obisnuita.

NaengMyeon: Tradus inseamna ” Tăiţei reci”. Este mancare favorita a coreenilor pe timp de vara deaorece se spune ca te invioreaza instantaneu. n pumn mic de taitei este pus intr-un bol cu supa deja racita impreuna cu: ridichi tocate, castraveţi, seminţe de susan, ouă complet fierte, pere si felii de carne de vită macră, carne de porc sau de pui. De asemenea se poate servii separat si muştar fierbinte şi oţet pentru a se adauga in mancare.

Acum si cateva detalii despre masa servita regelui. (Eu chiar am fost curioasa de ce regele primeste atata mancare in film)

Sunt doua tipuri de mancare servita la palat: normala (zilnica) si cea pentru banchet (servita numai in ocazii speciale cum ar fi: ceremonii, primirea unor oaspeti, casatorii regale).
Masa servita regelui se numeste „Soo Ra” iar prezentarea ei pe o masa micuta se numeste „Soo Ra Sang”.
In timpul micii prezentari „Soo Ra Sang” 12 feluri de manare diferite sunt servite. Acestea sunt: legume fierte, legume proaspete, mancare rece, o tocana specifica, mancare conservata, mancare uscata (un fel de paste), sos de peste, kimchi, Jeon Yoo Hwa, oua fierte, peste crud (sushi) si mancare calda gatita.
Pe langa aceste feluri de mancare se mai adauga si: doua feluri de orez fiert, 3 feluri de kimchi (Jutgookji, Songsongee, kimchi condimentat), doua feluri de supa (Tojang Jochi siJutgook Jochi), trei feluri de sosuri pentru paste, si mancare fiarta.
Drama „Dae Janggeum” ne arata diferite feluri de mancare servita la palat foarte rar vazute de locuitori si o varietate larga de bauturi traditionale printre care si Doo Gyeon Joo, Do Hwa Joo si Gook Hwa Joo (facute din crizantema).

Acum si cateva poze:

Nu stiu de voi dar mie deja imi lasa gura apa. 😀

Va rog sa ma scuzati daca am avut greseli de ortografie. Va urma din nou un post cu indragitul nostru Kim Nam Gil (multe poze si eventual si interviuri) insa imi va lua ceva timp sa traduc. V-am pupat :*

23 de gânduri despre „Invitatie la masă…in stil coreean

  1. Ce apetisaaaant!!! Toate par asa de gustoase de iti lasa gura apa! Bine stiu ca si sunt gustoase nu numai par:)) Si au niste culoooori… nu alb nergu ca la noi. Din cate vad eu folosesc mai mult fructe si legume, carne mai rar si chiar si aia e de pui sau peste. Frumooos!!! Cand ajung in Coreea primul lucru bag in mine ca sparta:)) Sper sa ajung odata:X Felicitari lila!!! :*:*:*>:d<

  2. Am mancat sushi autentic si diverse dulciuri de la japonezi, dar mancare coreeana nu am mancat decat cea facuta de prietenele mele 😀 au facut bulgogi, noodles si kimbap si a iesit bun ^^ insa nu stiu cum e originalul :)) am facut si eu nigiri[un tip de sushi]..au iesit bune, dupa parerea mea 😛 sunt cateva restaurante cu specific coreean…in bucuresti sigur sunt, dar din cate stiu sunt si scumpe…vreau sa vad si cum e originalul neaparat… cred ca cea mai buna solutie e sa dau o tura pana in Coreea =))

  3. Hai ca merg si eu in Coreea!sa ma anuntati….daca intre timp mai afli ceva de actorii nostri dragi,astept vesti aici.Mi-e dor de ei,greu ma dezobisnuiesc sa nu-i mai vad seara.

  4. Buna,

    Vreau si eu in Coreea si daca se poate la inceputul lui aprilie cand sunt ciresii infloriti.Am inceput sa ma documentez despre aceasta tara insa inf.sunt cam putine sau nu stiu eu unde sa caut.Lila astept cu nerabdare noul post cu KNG.Nu am reusit sa intru pe site-ul lui.Cred am reusit sa imi fac cont si atat.Mi departe daca ma puteti ajuta.

    Merci,

    Ne vedem in Coreea…de Sud.

  5. Nu doar “Dae Jang-geum” e un film minunat. Mai sunt „The great King”, Winter sonata, Coffee prince, Jumong, The king of the wind. Obiceiuri culinare, traditii o lume superba. De dragul coreenilor am invatat sa mananc cu chopstikuri ( betzisoare), de ceva vreme studiez limba coreana in alfabetul „hangul”, prepar si mananc mancare asiatica. Doar kimci inca n-am mancat dar am auzit ca la Bucuresti exista un restaurant corean asa ca sigur voi ajunge si acolo. Pentru voi toti cei care indragiti filmele, traditiile, gastronomia coreana ( si asiatica) va recomand sa accesati siteul http://www.asiacinefil.com si eventual sa deveniti membrii ai comunitatii. Sunt atatea lucruri interesante acolo!!!!!!!!

  6. buna lila
    vad ca vrei sa pui un nou interviu cu dragutul kim nam gil si iti multumesc.
    cum iti pot trimite niste fotografii cu el (unde este foarte dragut)?

    • Mihaela am deja o gramadaaa de poze cu el si sper sa va delectati impreuna cu mine (de aceea am sa postez cat mai multe.) De asemenea postul va cuprinde si ceva informatii, interviuri (cate pot) si ganduri sau replici de-ale lui. Sper sa fie un post reusit si sa va placa! Totusi daca vrei sa imi trimiti poze o sa-ti trimit idul meu prin email la adresa care imi apare la comment.E bine asa?

  7. Eu am facut mochi acasa (niste turtite din faina de orez) si pot spune cu modestie ca au iesit comestibile 😀 am facut 12 crezand ca va manca toata familia dar se pare ca 11 a infulecat cosul meu de gunoi 🙂 doar una am apucat sa gust si va spun sincer ca am mancat-o in sila…sunt curioasa care este gusrtul adevarat al „mochi”…cu siguranta nu ca al meu!
    Cat despre kimchi am incercat si asta dar nu sunt obisnuita cu mancarea iute si deci gunoiul s-a obisnuit deja cu mancarea coreeana :)) sa nu mai spun ca dupa kimchi am avut o foarte frumoasa indigestie si arsuri cum oricine isi doreste…

  8. la kimbap nu sunt rulate in piele de peste ci in foi de alge marine kelp sau kim(de aceea ii spune kimbap-kim=alge,bap=orez),stiu pt ca am fost in Coreea si si am vazut cand a gatit d-na Park,d-na la care am stat si apoi am vazut si la o cunostinta de a dansei.Pot spune ce toata mancarea lor este DELICIOASA SI DEOSEBITA

  9. absolut delicioasa..mancarea coreena..in coreea este adevarat…superba…si sanatoasa..nici macar dupa o tura de oras…si muzee..deci mega oboseala..mancarea asta nu pica greu si nu te trimite la somn..dimpotriva..:)) deci faceti ce faceti si ajungeti cat mai curand in coreea…spectacole superbe..oamenii sunt asa draguti..totul este usor de gasit..preturile nu sunt exagerat de mari…
    si cand ma gandesc ac nici macar nu am vazut vre-un film korean..o sa ma uit cand ajung in tara…

  10. apropo de kimbap, s-au sushi coreean, o mica corectare, nu este rulat intr-o piele de peste, ci in sea weed , direct tradus e iarba de mare.

Lasă un răspuns către mihaela Anulează răspunsul